DigiTelling – odabrani polaznici programa mentoriranja videoigara

17.04.2020. / projekti

17.04.2020. / projekti
__

DIGITELLING – ODABRANI POLAZNICI PROGRAMA MENTORIRANJA VIDEOIGARA
__

Njemačko-francusko-hrvatski žiri odabrao je pobjednike natječaja za mentoriranje inovativnih indie videoigara u sklopu projektaDigiTelling.

Odabrana su tri projekta – iz Hrvatske, Srbije i Slovenije. Polaznicima programa bit će omogućeno mentorstvo iskusnih stručnjaka iz njemačke i francuske industrije videoigara, te promocija na sajmovima igara u Njemačkoj i Francuskoj. Daljnji razvoj njihovih projekata bit će moguće pratiti putem Cologne Game Laba.

 

Više o odabranim projektima:

COLUMNAE: A Past Under Construction
Moonburnt Studio (Srbija)

Radnja videoigre COLUMNAE odvija se više od stoljeća nakon ekološke katastrofe koja je zagadila zrak na površini Zemlje, nakon čega su se bogataši zatvorili u Deus – zatvoreno nebesko naselje izgrađeno na gigantskim metalnim stupovima zvanima Columnae. Ispod Columnae napravljen je ogroman aparat Machina koji automatski izvlači podzemne resurse i pumpa ih cijevima kroz Columnae u Deus. Pokušavajući pobjeći od smrtonosnog okruženja na površini, oni koji nisu dovoljno bogati naselili su se u Columnaeu, gdje sada žive parazitirajući na resursima koji dolaze iz Machine. Društvo Columnae ne samo da ne može ući u Deus, već je i nespremno surađivati ​​s ljudima koji žive na obližnjoj Meteori. Muče ih korupcija, politička manipulacija, borba za vlast i siromaštvo. U tom je svijetu glavni junak (tip radničke klase iz pozadine, ovisan o igračevim postupcima) poslan na, navodno, jednostavnu misiju, koja će s vremenom postati putovanje koje otkriva prošlost te vjerojatno mijenja i budućnost svakog čovjeka u Columnae.

 

Mine VR
Prune Games (Hrvatska, Srbija)

Mine VR je avanturistička igra u VR-u vođena narativom koja se u potpunosti oslanja na zvučne i taktičke povratne informacije, umjesto vizualnih, prilikom vođenja igrača protagonista kroz interaktivnu priču potaknutu istraživanjem i rješavanjem zagonetki. Iako joj nedostaje vizualna komponenta, ova igra nije namijenjena samo slijepim i slabovidnim osobama. Glavni je cilj ovog projekta pružiti raznolika iskustva za različite skupine igrača, ali još važnije – pružiti uvjerljivo iskustvo svim igračima.

Mine VR je znanstveno-fantastična videoigra čija radnja prati mladog pripravnika Alixa koji izgubi vid prilikom nesreće u laboratoriju. Unatoč tragičnom gubitku, Alix otkriva svoju novo stečenu sposobnost poput novog kinestetičkog osjećaja – percipiranje okoliša bez pomoći vida te primjećivanje stvari koje naizgled nisu bile prisutne prije tragičnog događaja.

 

The Gap
Sara Lukanc & Jan Gortnar (Slovenija)

 

Zamislite da ste sve izgubili – svoju obitelj, svoje uspomene, svoj život. Kome biste vjerovali? Možete li vjerovati sebi?

Glavni junak je Joshua Hayes, neuroznanstvenik koji pokušava otkriti što se dogodilo s njim i njegovom obitelji, jedva se sjećajući ičega o svojoj prošlosti. Da biste riješili misterij, morate istražiti paralelne svemire i prikupiti sjećanja koja mogu dovesti do neočekivanih otkrića. Isprepletena i sumnjiva, sjećanja vas na kraju dovode do otkrića lijeka za bolest vaše supruge, ali ne bez posljedica, suočavanja s antagonistom radnje – samima sobom.

 

* U okviru DigiTelling projekta uspostavljena je suradnja s inicijativom Edu4Games za osnivanje prvog diplomskog studija dizajna videoigara na Sveučilištu u Zagrebu.

Novosti

14.06.2021. / projekti
DigiTelling - predstavljanje projekta i panel stručnjaka iz područja video igara na Animafestu 2021.

Na ovogodišnjem izdanju Animafesta Goethe-Institut Kroatien i Francuski institut u Zagrebu predstavili su videoigre nastale u sklopu projekta DigiTelling te su održali panel stručnjaka iz područja videoigara. više...

14.05.2020. / projekti
DigiTelling - 1. modul mentorskog programa

Prvi modul projekta mentoriranja inovativnih indie videoigara DigiTelling održava se u online okruženju od 12. svibnja do 30. lipnja 2020. godine. više...

17.04.2020. / projekti
DigiTelling – odabrani polaznici programa mentoriranja videoigara

Njemačko-francusko-hrvatski žiri odabrao je pobjednike natječaja za mentoriranje inovativnih indie videoigara u sklopu projekta DigiTelling. više...

17.04.2020. / projekti
Ostvarena suradnja s projektom DigiTelling

U organizaciji Goethe-Instituta Kroatien i Instituta français de Croatie pokrenut je prvi regionalni program mentoriranja inovativnih indie videoigara u sklopu projekta DigiTelling. više...

Kontakt

Goethe-Institut Kroatien
Ulica Farkaša Vukotinovića 2
10000 Zagreb, Hrvatska
Institut français de Croatie
Preradovićeva 5
10000 Zagreb, Hrvatska
Edu4Games
Trg Republike Hrvatske 5
10000 Zagreb, Hrvatska

Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.